Friday, March 22, 2013

Zapečene tortilje


apečene tortilje



Sastojci:


  • 8 malih tortilja

a nadev:


  • 1 crveni luk

  • 1 šoljica kuvanog pasulja

  • 1 šoljica smr nutog graška

  • 1 šargarepa

  • 1 paradaj

  • 1 tikvica

  • 1 mala kon erva kukuru a šećerca

  • 500g pilećih prsa

  • kečap

a prema :


  • 2dl milerama

  • 1dl slatke pavlake

  • 1 šoljica i rendanog sira

Priprema:


U tiganju na malo maslinovog ulja kratko propržiti crveni luk. Čim luk dobije staklast i gled dodati šargarepu i posle 5-6 min dodati isečenu piletinu. Kada meso pobeli dodati kuvani pasulj i grašak. U mešanje sve ajedno dinstati još 10 minuta pa dodati kukuru , paradaj i tikvice. Dinstati sve dok se sok od paradaj a fino ne ukuva i dok meso ne bude gotovo. Dodati malo kečapa.

Nadev rasporediti po tortiljama. Urolane tortilje ređati u pleh koli ste prethodno nama ali puterom i svaku pričvrstite čačkalicom kako se ne bi odmotale.

U posebnoj posudi promešajte mileram i slatku pavlaku i premažite preko tortilja. Na kraju pospite i rendanim sirom i stavite da se apeče 10 minuta u rerni koja je predhodno agrejana na 200 stepeni.



Recepti Srbije




apečene tortilje

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice