Tuesday, March 19, 2013

Piletina Cacciatore


Piletina Cacciatore


Ovo je jedan od onih recepata gde imate svega po malo i na kraju dobijete savršen ručak. Ovo je pečena piletina u nekom satarašu kojem su dodati šampinjoni. Tako bi se ovo jelo objasnilo prevedeno na naš je ik.


cacciatore piletina




Sastojci:


  • maslinovo ulje, po potrebi

  • 2 pilećih grudi,veće šnicle

  • 1 veliki crni luk, isečen na kriške

  • 4 čena belog luka, sitno iseckan

  • 1 crvena paprika, iseći na kockice

  • 100gr šampinjona

  • 1 šolja suvo belo vino

  • 2 paradaj a

  • so,timijan,lovor

  • tucana paprika ili mlevena slatka

Priprema:


U eti veliki tiganj i  usuti maslinovog ulja. Staviti da se agreje. Pileće belo meso raširiti pa posloliti,malo lupiti čekićem pa staviti da se isprži sa obe strane. I vaditi na tanjir posebno.


U tuganj ako je potrebno sipnite jos malo ulja pa dodajte luk i sitnu papriku,pola čaše vode,malo soli pa pustite da krčka 10ak minuta.


Dodajte beli luk i papriku pa ostavite da krčka još malo. Kad je paprika omekanila dodajte pečurke isečene na listiće i kuvajte sve dok ne omekša,dodavši svemu vino. Smanjite vatru i pustite da se krčka.


Kad je skoro gotovo dodajte piletinu i iseckan paradaj ili paradaj pelat,on može da vam menja sve . Dodajte acine po želji,timijan i lovor.


Delimično poklopite i ostacite da sve krčka na laganoj vatri još 20-30minuta.  Ako je potrebno dolivajte po malo vode.


Poslužite sa krompirom ili testeninom.


Domaći recepti i moje kuhinje




Piletina Cacciatore

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice