Monday, March 18, 2013

Krem štangle


Krem štangle


Kolač koji se br o pravi,sličan kinder bajaderi. Dva krema se skuvaju i ohlade,ra vuku i spoje. Jednostavno a veoma ukusno.


Krem štangle


Čokolada braon:


- 500 g šećera

- 100 ml. voda

- 200 g margarina

- 300 g mleko u prahu, prosejano

- 2 kašike kakaa, prosejanog

- vanila extrat

- suvo grožđe natopljen rumom (opciono)


Bela čokolada:


- 300 g šećera

- 100 ml. voda

- 130 g margarina

- 200 g mleko u prahu, prosejano

- kokos, limunov sok (po želji)


Priprema:

Kuvajte šećer i vodu, atim dodajte maslac, pa pustite da se hladi.

U činiji pomešajte mleko u prahu,kakao,suvo groždje ocedjeno od ruma pa sve umešajte u još mlaku smesu od margarina.

Ako se bojite da će se formirati grudvice onda nemojte stavljati suvo groždje u drugi deo smese nego smesu dodajte i i miksirajte,ne dugo pa onda umešajte suvo groždje.

Postupak belog krema je potpuno isti,samo što se mešaju mleko u prahu i kokos i na kraju se doda malo limunovog soka a i ne mora.

Na tacnu sa podignutim ivicama ili tepsiju stavite providnu foliju ili beli papir pa stavite tamni krem pa beli i ponovite postupak a ako želite da vam sve bude baš jednako onda i medju dve folije stavite pola tamnog krema pa ra vucite oklagijom. Tako uradite i sa ostala dva bela i jednim tamnim delom pa ih poslažite jedno na drugo,odgore stavite papir i malo pritisnite sa tepsijom,samo lagano,da se spoje. Ostavite 3-4h da se hladi pa isecite u kockice ili štanglice.


Domaći recepti i moje kuhinje




Krem štangle

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice