Saturday, March 16, 2013

Lazanje




La anje


Ovo sigurno niste dugo pravili a i a one koji nisu probali. Testo možete sami da napravite,meni je tako ukusnije a možete i da kupite već gotovo pa u avisnosti od vrste pripreme na pakovanju tako ga pripremite,neko testo treba prvo da se obari a neko ne.


La anje


Sastojci a kore:


  • 2 jaja

  • 1dl vode

  • brašno da se umesi tvrdo testo

  • kašikica soli

Fil:


  • 1 glavica luka

  • vegeta

  • ulje i voda

  • 300gr mlevenog mesa

  • paradaj pelat ili sok

  • origano

Još:


  • Bešamel sos i mocarela sir ili kačkavalj.

Priprema:

Sastojke a koru sve pomešati sa malo brašna,dobro i mutiti pa dodavati brašno da se umesi tvrdo testo,kao a re ance.

Ostaviti da odstoji 10 minuta pokriveno krpom pa ga ra vući oklagijom i iceći ka 5 kvadrata.

Svaki kvadrat propustiti krož mašinu a re ance na debljinu 2 koja piše na mašini a to je 1mm.

Ostaviti ih se prosuše. Treba da su veličine vatrostalne tepsije. To sve avisi koje vam je veličine.


Stavite luk da se dinsta sa vegetom,uljem i vodom i kad se i dinsta dodajte meso pa dinstajte još 10-15minuta i na kraju dodajte paradaj i origano,ostavite još malo da prokrčka i ispari višak vode pa sklonite sa vatre.

Napravite bešamel sos,neka bude redji jer će u toku pečenja voda ispari.


U vatrostalnu činiju redjate prvo koru pa fil od mesa,kora opet pa bešamel sos i narendajte preko sir,tavite treću koru i drugu polovinu fila,četvrtu koru pa besamel sos,peru koru i tanak sloj preostalog bešamela i odgore narendajte sir.

Pecite na 200 stepeni 45 minuta.


Domaći recepti i moje kuhinje




La anje

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice