Friday, March 22, 2013

Punjene lađice


Punjene lađice


Punjenja a lađice mogu biti ra ličite salate, kajmak, šunka, losos, sirevi, morski plodovi, masline,  pećurke i njihove kombinacije.  U bilo kojoj varijanti punjene lađice  su dekorativne i primamljive.


lađice


 


Priprema 


U deli  pomešati  brašno, prašak a pecivo, margarin i maslac, koji su prethodno  omekšali na sobnoj temperaturi, žumanca, kiselu pavlaku i potrebnu količinu  soli. Potom umesiti glatko testo, uviti ga u streč foliju da se ne osuši i ostaviti ga da odstoji u frižideru najmanje  6o minuta. Nakon toga testo podeliti na dva jednaka dela.


1 punjena lađica Oba dela testa  ra valjati i rastanjiti  na oko 0,5 cm pa ih iseći na 20 pravougaonika. Svaki pravougaonik testa oblikovati prstima u lađice spajajući  i pritiskujući čoškove  kao što se vidi na fotografiji.


Dinstani crni luk a punjenje na ulju ispržiti sitno iseckan luk pa mu dodati mleveno meso pomešano s ra mućenim belancima, biber i so i sve malo prodinstati. Ovom smesom puniti lađice.


Punjene lađice poređati  u pleh i peći u agrejanoj rerni  na oko 170°C oko 15 minuta da krajevi blago porumene. Lađice ne smeju da se prepeku, jer bi postale krte i lomile bi se. Pred kraj pečenja  u svaku lažicu odo go dodati malo sitno iseckane  slanine i narendani parme an pa još kratko peći dok se sir ne otopi.


Dinstano meso s crnim lukom Od ove količine moguće je napraviti oko 40 lađica.


Sastojci


Testo Punjenje


  • 400 g brašna

  • 1 kesica praška a pecivo

  • 40 g aslaca

  • 40 g margarina

  • 5 žumanca

  • 5 kašika kisele pavlake

  • so

Punjenje


  • 300 g mlevenog mesa

  • 2 glavice crnog luka

  • 2 belanca

  • 50 g  parme ana

  • 50 g slanine

  • biber

  • so

  • ulje

 


Kuhinja i Recepti




Punjene lađice

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice