Sunday, March 17, 2013

Krem kolač sa jogurtom i višnjama




Krem kolač sa jogurtom i višnjama


Fini,kremast kolač,sa mekim biskvitom i sočnim,osvežavajućim filom a potpuni užitak.


Krem kolac sa jogurtom i visnjama




Sastojci:


a testo:


  • 8 jaja

  • 120 g šećera

  • 100 g brašna

  • 30 g kakaa

a fil:


  •  1 granule želatina paket (10 g)

  • 400 g jogurta

  • 150 g šećera

  • 1 tegla višanja, kompot (580 ml.)

  • 300 ml. šlag

  • šećera u prahu

Priprema:

agrejte rernu na 200 stepeni. Odvojite jaja, umutiti žumanca sa šećerom. Umutite belanca u penu  sa malo soli, atim dodajte žumanca.

Dodajte brašno, kakao. Pomešajte sve savarjačom. Pecite 10-12 minuta, ohladite ga i presecite na pola,dobićete tad dve manje kore.


Mesto pola testa u obliku providne folije postavljene ( a film dobro poštuju, kao prskanog vode). Insiropati kolač sa vašim omiljenim sirup:


Potopite želatin u malo vode i ostavite 10ak minuta,polako agrevajte da se želatin otopi,al nikako da proključa. Ostavite da se ohladi.


Jogurtu dodajte šećer,i mešajte pa dodajte želatin pa to sve sjedinite. Jogustu dodajte ocedjenje višnje.


Umutite šlag i dodajte ovoj smesi i sve sjedinite varjačom. Krem će biti dosta mekan. Ostavite u frižider pola sata.


U dublju tepsiju stavite foliju pa prvu koru,istresite ceo fil i poklopite drugom korom. Ostavite preko noći da se stegne.


Krem je trenutno tečan al preko noći svi sastojci će se stegnuti. Dekorišite prah šećerom.


 


Domaći recepti i moje kuhinje




Krem kolač sa jogurtom i višnjama

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice