Friday, March 22, 2013

Domaci ratluk


Domaci ratluk


Potrebno je:

800gr secera

750ml + 1000ml vode

200gr mekog brasna

200gr gustina

1 bocica ekstrata ili boja a kolace

secer u prahu

Priprema:

750 ml vode i 800gr secera pomesao i agrejemo na vatri da se secer istopi. U drugoj posudi pomesamo brasno i gustin sa preostalom kolicinom vode. Spojimo sa prethodnim rastvorom i kuvamo neprestano mesajuci dok se masa ne gusne tj. dok ne pocne da se odvaja od idova posude. Polovinu gotove smese ra lijemo u tepsiji posutoj secerom u prahu, a preostali deo obojimo i abranim ekstratom pa i njega ra lijemo preko prvog. Kad se dobro ohladi secemo na kocke, uvaljamo u secer u prahu i slu imo.


Recepti




Domaci ratluk

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice