Saturday, March 30, 2013

Gulaš od šampinjona sa pirinčem


Gulaš od šampinjona sa pirinčem


Još jedno posno jelo. Gulaš od šampinjona sa pirinčem biće odličan ručak u vreme posta i u danima kad ne želimo da pravimo jelo sa mesom. U ovakvo jelo nećete  osetiti nedostatak mesnog dela obroka.


Gulas od sampinjona



Sastojci:


  • 500 g šampinjona

  • 2 glavice crnog luka

  • 1 šargarepa

  • 1 čen belog luka

  • 1 sveža babura paprika (može i amr nuta)

  • ulje,suvi ačin

  • so i biber

  • peršun

  • 2 kašike paradaj pelata ili 1dl soka od paradaj a

Priprema:


Iseckajte crni luk i papriku. Šargarepu narendajte i stavite sve ajedno sa malo ulja i vode da se dinsta. Dodajte suvi ačin.


Neka se dinsta 15 minuta. Dok se luk,paprika i šargarepa dinstaju u drugu posudu stavite šampinjone isečene na krupnije listiće sa solju i biberom i malo ulja. Ostavite da se krčka. Šampinjoni će sami pustiti vodu. Šampinjoni će a 20ak minuta biti gotovi. Kad su luk,paprika i šargarepa omekanil,dodajte im beli luk.kad se sve skuvalo  sjedinite sve ajedno  i dodajte paradaj pa ostavite da prokrčka još 5 minuta.


Dok se šampinjoni krčkaju stavite pirinač da se skuva. Najbolje da vam vri 15 minuta,pa sklonite sa vatre i poklopite,ostavite tako još 15 minuta. Procedite i operete pirinačbiće rastresit. Pirinču dodajte malo maslinovog ulja,može i obično,peršunov list i suvog ačina pa sve promešajte i servirajte u gulaš.


Domaći recepti i moje kuhinje




Gulaš od šampinjona sa pirinčem

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice