Wednesday, March 27, 2013

Mantije


Mantije


Stari recept koji se čuva od aborava. Mantija predstavlja vrstu pite sa mesom. Fantastičnog je ukusa i da bi se napravila potrebno je malo više truda ali se itekako isplati.


mantije 3

Sastojci:


  • 4dl mlake vode

  • kašika soli

  • brašno (700-800gr)

  • 700gr junećeg mlevenog mesa

  • 2 glavice crnog luka

  • 100gr putera

  • 100gr ulja

  • 2dl jogurta ili pavlake

  • vegeta i biber

 


Priprema:


Od brašna,vode i soli umesiti glatko testo. Napraviti ga u loptu pa ostaviti da odstoji pola sata. Podeliti jufku na 3 dela pa svaku na još 5 delova. Uvirkati (napraviti malu lopticu) svaku.  U imati jednu po jednu jufkicu i rastanjiti ih. Da im prečnik bude otprilike 20cm. Staviti jednu rastanjenu jufku pa je prema ati otopljenim puterom pomešanim sa margarinom. Odgore ustaviti drugu pa ponoviti postupak. Tako naredjati 5 jufki pa krenuti ispočetka sa ostalih 10. Sada imamo 3 gomile po 5 jufki. Maže se i gornja. Oklafijom ra vući jednu gomilu,veoma tanko pa je iseći u kvadrte veličine 5-6cm.


Luk sitno iseckajte pa ga propržite na malo ulja,pa dodajte meso i ačin. Ostavite da se dinsta dok voda ne ispari,kratko. Ovu smesu stavljajte na isečene kvadrte. Kvadrate atvarate tako što dijagonalno spajate krajeve i okrećete ih na dole u pouljenu tepsiju. Tako uradite i sa ostale 2 gomile. Poprskate malo vodom i umućenom smesom putera i ulja pa pecite na 225 stepeni dok ne porumeni. Kad porumene i vadimo i rerne i prelijemo jogurtom ili mešavinom jogurta i pavlake i vratimo da se još dopeče.


 



ShareThis


Share on Facebook

Domaći recepti i moje kuhinje




Mantije

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice