Monday, March 18, 2013

Filana paprika


Iako su svi recepti vrlo slični kad je u pitanju filana paprika, sigurno je da svaka domaćica ima neki svoj. A ovako je ja spremam …


filana paprika




Sastojci



  •  4 paprike

  •  50 dag mljevenog mesa (junetina + svinjetina)

  •  10 dag riže

  •  1 manja glavica luka

  •  1 žlica Vegete

  •  1 žličica slatke crvene paprike

  •   papar

  •  1 jaje

  •   ulje

  •  2 žlice brašna a apršku

  •  1 žličica slatke crvene paprike

  •  1 žličica soli

  •  1 žličica šećera

  •  500 ml pasiranog paradaj a

  •  1 l vode



Priprema




  1. Operite i i dubite paprike.

  2. Od mljevenog mesa, riže, nasjeckanog luka, ačina (Vegeta, crvena mljevena paprika, papar) i jaja napravite smjesu kojom ćete puniti paprike i praviti ćuftice.

  3. Budući da kod mene svi ne vole paprike, ja ih napunim samo nekoliko radi okusa, a ostatak smjese iskoristim a ćufte.

  4. U loncu u kojem ćete kuhati paprike najprije napravite apršku od ulja i brašna i kad se lijepo arumeni dodajte još i žličicu slatke crvene paprike. alijte pasiranim paradaj om i vodom, ačinite žličicom soli i šećera (neutrali ira kiselost paradaj a) i kuhajte dok ne avrije.

  5. Tada u lonac posložite napunjene paprike i ćufte i kuhate na laganoj vatri oko 90 min.



Posluživanje


Najčešće se jede s pire krumpirom, iako je meni još bolja s kruhom.


 


Source: http://www.coolinarika.com/recept/731485/







Filana paprika

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice