Friday, March 22, 2013

Namaz od lješnjaka (domaća “Nutella”)


Nama od lješnjaka (domaća “Nutella”)


  • agrijte pećnicu na 180 stupnjeva

  • Lješnjake istresite na pleh i pecite u agrijanoj pećnici 12-14 minuta. Gotovi su kad krenu pucketati, opna se lako odvaja, amirišu i porumene.

  • Ostavite da se malo ohlade pa šaku po šaku lješnjaka istrljajte među dlanovima da otresete što više opni.

  • Lješnjake stavite u blender visoke br ine dok su još mlaki pa dobro i miksajte povremeno gurajući štapom, sve dok lješnjaci ne puste ulje i dok ne dobijete vrlo kremastu, gotovo tekuću pastu tj. maslac od lješnjaka

  • Maslac i lijte u djelu pa dodajte agava sirup i kakao, te opcionalno malo praha bourbon vanilije i prstohvat soli. Kušajte pa po potrebi dodajte još aslađivača ili kakaa.

  • Ukoliko vam se ne čini dovoljno kremast, na kraju možete umiješati i nekoliko žlica suncokretovog ulja.

  • Ovaj se nama može čuvati u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi a bog količine lješnjaka ima dugi vijek trajanja- iako će se vjerojatno pojesti br inom svjetlosti! icon smile

Dobar tek icon smile


Kuhari.com




Nama od lješnjaka (domaća “Nutella”)

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice