Friday, March 22, 2013

Divlji zec u umaku sa višnjama


Divlji ec u umaku sa višnjama


MARINADA


-nacjeckati luk,celer i mrkvu,staviti u lonac


-dodati vino, rna papra,ocat i lovorov list


-sve kuhati do vrenja, atim hladiti cca 30 min


-u staklenu djelu staviti komade eca i preliti marinadom,ostaviti da stoji 12 sati na svježem raku


KUHANJE


-ocijediti meso,procijediti marinadu


-nasjeckati mrkvu,celer,luk,kadulju,ružmarin i gnjećiti češnjak


-pirjati na maslinovom ulju u plitkom loncu


-dodati meso i nastaviti pirjati


-podlijevati marinadom i kuhati 2 sata


-nakon što vino ispari,podlijevati vručim temeljcem


-ocijediti meso i držati ga na toplom


-štapnim mikserom i miksati povrče,dodati


čokoladu, chilli i Worcester umak


VIŠNJE


-na malo konjaka rastopiti šećer,dodati procijeđene višnje,flambirati


-šećera što manje jer je umak sam po sebi slatkast,a kiselost višanje će ra blažiti i osvježiti cijelu priću


Dobar tek icon smile


 


 


Kuhari.com




Divlji ec u umaku sa višnjama

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice