Saturday, March 23, 2013

Sarma od svezeg kupusa


Sarma od sve eg kupusa




Sastojci



  •  1 glavica manjeg kupusa

  •  1 glavica crnog luka

  •  oko 8 komada mladog crnog luka

  •   vegeta, biber, mirodjija

  •  1,5 solja (caj) pirinca


  • Preliv od jaja i limuna



  •  1 jaje

  •  1 limun (ocedjen)

  •  1-2 kasicice brasna


Priprema




  1. Sa glavice kupusa, odstraniti koren.

  2. U srepu u koju mo e stati cela glavica kupusa, sipati oko 3-4 prsta vode. Staviti glavicu u vodu, korenom na dole, i kuvati do list ne pocne sam da se odvaja (oko 4-5 minuta). I vaditi glavicu i vode i odvojiti jedan po jedan list i vracati glavicu u vodu da bi se dalje barili listovi. Redom i polako skidati, a nemoj te na silu. List treba da je obaren da bi mogao lakse da se savije u sarmu. Odstaniti listovima debeli deo i ako su veliki podeliti ih na 2-3 dela, u avisnosti kolike sarme elite da parvite.

  3. U drugu serpu sipate ulje i dodate iseckan crni luk, vegetu, biber, mirodjiju, mladi crni luk sa percima oko 8 komada. Upr iti i dodati pirinac. Naliti vodom i kuvati dok pirinac ne bude gotov. (Mo e se praviti i ver ija sa mlevenim mesom)

  4. Na listove kupusa stavljati po kasiku fila i uvijati sarme i redjati u serpu u koju ce te kuvati. Kada uvijete sve samre, prelijete ih vodom i kuvate. Kada su gotove prelijejet ih sa prelivom od jaja i limuna.

  5. Preliv od jaja i limuna:Belance umutiti viljuskom i dodati umance. Dodati sok od 1 limuna, 1-2 kasicice brasna i promesati. U jednu soljicu i vaditi malo tecnosti od sarmi i malo prohladiti i polako dodavati jajetu. A u manju serpicu i vaditi tecnost i sarmi i agrevati, pa je pomesati sa jajetom i napraviti smesu kao puding. Preliti preko sarmi.

 


Source: http://www.coolinarika.com/recept/sarma-od-sve eg-kupusa/






Sarma od sve eg kupusa

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice