Friday, March 15, 2013

Andjeoski kolač




Andjeoski kolač


Fini biskvit preliven sirupom od voća učiniće ove još uvek hladne dane neodoljivim.


Andjeo kolac



Sastojci:


  • 12 belanca,

  • 175 gr šećera u prahu

  • 150 gr brašna

  • 1/2 kašičice praška a pecivo

  • 1/2 kašičice badema u prahu,

  • 1/2 kašičice vanile extrata,

  • prstohvat soli,

  • 200 g smedjeg šećera

a preliv:


  • 200 grama voća,voćni mix

  • 150 g šećera,

  • 2 pomorandže,

  • 2 kašičice skroba

Priprema:


Pomešajte brašno sa šećerom u prahu. I miksirajte belanca. Dodajte prašak a pecivo,vanilu i badem. Dodajte smedji šećer. Dodajte 1/3 brašna i šećera u prahu pa promešajte,ponovite još dva puta.  Sipajte u pleh i pecite na 170 stepeni 40 minuta. Proverite čačkalicom kad mislite da je pečeno jer je kolač debeo. Kada je pečen i vaditi i rerne pa tako vruć okrenuti i ostaviti da se skro ohladi.


Kad se ohladi isecite ivice nožem i pospite prah šećerom,pa poslužite sa voćnim prelivom


a preliv pomešajte voćni mix sa šećerom i stavite na vatru. u dok od dve pomorandže ra mutite 2 kašikice gustina pa dodajte voću i šećeru. Kuvajte dok se malo ne gusne,ne jako.


Domaći recepti i moje kuhinje




Andjeoski kolač

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice