Monday, March 18, 2013

Janjeca pljeskavica


Fine i ukusne pljeskavice od janjeceg mljevenog mesa u pikantni bulgur icon smile

Janjece pljeskavice




Sastojci


Broj osoba:

2 osobe



  • Pljeskavice:



  •  300 g janjeceg mljevenog mesa

  •  1 kasika gustina (potatis mjöl)

  •  3-4 kasike mlijeka

  •   malo soli, bibera i vegete


  • Bulgur :



  •  2 dl (120 g) bulgura

  •  4 dl vode

  •  1 kasika paradaj pirea

  •  1 kasika vegete pikant

  •  4-5 kom susenih pradaj a

  •  1 cesanj bijelog luka

  •  1/2 manje tikvice


    Priprema


    Vrijeme pripreme:

    20 min



    1. 1
      Pljeskavice :


    2. 2
      -pomijesaj meso sa gustinom i mlijekom, dodaj acine i dobro sjedini


    3. 3
      neka se malo odmara i napravi pljeskavice, bude 4 komada


    4. 4
      U tavu nakapaj malo ulja i stavi da se grije


    5. 5
      Prepr i pljeskavice na vrucem ulju u tavi 3-4 minute sa obje strane


    6. 6
      I vadi ih na tanjur


    7. 7
      U toj vrucoj tavi na istoj masnoci naglo prepr i kolutice tikvice


    8. 8
      To je apravo vise grillano nego pr eno jer je jako malo masnoce


    9. 9
      Bulgur :


    10. 10
      Prokuhaj vodu sa paradaj pireom i vegetom


    11. 11
      Dodaj bulgur i smanji toplotu i pusti da lagano kuha nekoliko minuta


    12. 12
      Kad je vec skoro gotovo dodaj nasjeckani bijeli luk i susene paradaj e i re ane na sitne komadice


    13. 13
      Poslu i tikvice, bulgur i pljeskavice i na to stavi malo kiselog vrhnja i listice persuna




    Posluživanje


    Bulgur se mo e pripremati na puno nacina, lako i br o se sprema i jako je hranjiv i drav icon smile


     


    Source  http://www.coolinarika.com/recept/janjece-pljeskavice/









Janjeca pljeskavica

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice