Sunday, March 17, 2013

Torta od jagoda


Fina torta od jagoda na moj način.Torta od jagoda




Sastojci


Biskvit



  •  6 Jaja

  •  6 žlica šečera

  •  20 dag brašna

  •  1 prašak a pecivo

  •  2 dcl ulja

  •  1 dclmlijeka

    Krema



  •  2 pudinga od jagoda(može i od vanilije)

  •  300 g jagoda

    Dekoracija



  •  500 ml vrhnja a šlag

  •   Par jagoda


    Priprema






    1. Odvoji bjelanjke od žutanjaka.I miksaj bjelanjke sa 6 žlica šečera u čvrst snijeg.Dodaj žutanjke,2 dcl ulja i 2 dcl mlijeka.I miksaj dobro.i atim dodaj brašno s praškom a pecivo i to i mješaj sa kuhačom.Uloj u kalup i peci 30 min.na 200 stupnjeva.(ovisi o pečnici,ali ako nisi sigurana da je pečeno abodi čačkalicu u biskvit i ako je na njoj ostalo biskvita nači da još nije pečen)






    2. Kuhaj puding prema uputama na vrečici ali na vodi u kojoj si prethodno otopila jagode…kad puding počne gusnuti ubaci jagode koje si nare ala na ploškice ili kockice.Te dobro promješaj.Pusti da se malo ohladi.






    3. Kada je biskvit pečen i ohlađen prereži ga na pola,te na prvi kiskvit i li pola kreme.Poravnaj i prekri drugim biskvitom.I na drugi biskvit i li grugu polovicu kreme.Pusti da se dobro ohladi i stegne.






    4. Kada se sve dobro stegnulo.I miksaj vrhnje a šlag te premaži tortu.






    5. Ukrasi je jagodama koje si nare ala na ploškice i posula sitnim šečerom.






    Posluživanje


    Dobar tek i uživajte! icon smile


     


    SOURCE  http://www.coolinarika.com/recept/917437/








Torta od jagoda

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice