Tuesday, March 26, 2013

Čorba sa prokeljom


Čorba sa prokeljom


Corba sa prokeljom 200x200


Corba sa prokeljom


Potreban materijal:


200g prokelja

100g šargarepe

100g paškanata

60g celera

150g pra iluka

50g duguljastog pirinča “Indica”

1l vode

500ml pileće supe (kocka)

2 čena belog luka

so i biber

čubar u prahu

1 kašika ulja


Priprema:


Sitno iseckati pra iluk. Šargarepu, paškanat i celer narendati na krupno rende ili samleti u blenderu. Na malo ulja propržiti u šerpi pra iluk sa belim lukom i narendano povrće, posoliti i pobiberiti po ukusu, pa dodati cele glavice prokelja, promešati, naliti supom i vodom, pa pustiti da proključa. Dodati opran pirinač i ačiniti čubrom po ukusu. Kuvati čorbu pola sata. Poslužiti toplo. Po želji, može se ačiniti pred služenje limunovim sokom ili kiselom pavlakom.


Recept (sa nekim malim i menama) sam isprobala sa mog omiljenog portala “Tetka”, autora Gordane Radojković.


This article is copyright ©  2013



Moje grne




Čorba sa prokeljom

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice