Monday, March 18, 2013

Rižoto recept s tunom


Tuna i rižoto, što bog lakoće i br ine pripreme, to bog i vanrednog okusa, dva su omiljena ljetna jela. Bijelo vino i češnjak rižotu daju pravi mediteranski šmek. Namjestite štopericu na 25.


ri oto s tunom




Sastojci



  •  3 žlice SMS Ekstra djevičanskog maslinovog ulja Sa naj više na namirnici podravka.hr

  •  1 luk (80 g)

  •  2 češnja češnjaka

  •  320 g arborio riže

  •  100 ml bijelog vina

  •  200 ml Passate Podravka Sa naj više na namirnici podravka.hr

  •  1 žlica Vegete Natur

  •  2 Eva tuna komada u maslinovom ulju (2×80 g)

  •  1 žlica nasjeckanog peršina


  • a posipavanje:



  •   sir ribanac



Priprema




  1. Na agrijano maslinovo ulje stavite nasjeckani luk i pirjajte do latne boje.

  2. Dodajte protisnuti češnjak, opranu i ocijeđenu rižu i kratko popecite.

  3. alijte vinom, dodajte vode po potrebi, u miješanje pirjajte na laganoj vatri.

  4. atim dodajte pasiranu rajčicu i Vegetu Natur.

  5. Kada je riža skoro gotova, umiješajte tunu i pospite peršinom.



Posluživanje


Rižoto poslužite odmah posipan sirom ribancem.


Savjet


Po želji rižotu možete dodati grašak ili kukuru šećerac.


 


Source: http://www.coolinarika.com/recept/871761/







Rižoto recept s tunom

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice