Saturday, March 16, 2013

Teriyaki piletina




Teriyaki piletina


Nešto novo. Nova marinada i hrskava,sočna pileća krilca na vašem stolu. Neodoljiva.


Teriyaki piletina


Sastojci:


  • 1 kg pileća krilca

a sos:


  • 2 kašičice susamovog ulja

  • 2 kašičice sojinog ulja,može soja sos

  • 2 kašike maslinovog ulja

  • 150 ml pileće supe

  • 3 cm sveže rendanog đumbira

  • 2 čena belog luka, iseckanog

  • 3 kašike meda

  • 1 kašičica sirćeta

  • crveno vino

  • paprika,slatka mlevena

  • so i biber po ukusu

Priprema:

Ovo je lo ne morate da pripremate samo sa krilcima,možete i sa bilo kojim drugim delovima pileta.

Možete da koristite gotov sos  teriyaki ili možete pripremiti sastojke i nad. U pileću supu dodati sve sastojke.

Operite i posušite krilca sa ubrusom. Spojite sastojke u činiji i potopite krila,poklopite folijom i ostavite nekoliko sati u fruižideru da se mariniraju. Stavite krilca u pleh u koji ste stavili pek papir pa pecite na 220 stepeni oko pola sata. Servirajte u pirinač ili baren krompir.


Domaći recepti i moje kuhinje




Teriyaki piletina

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice