Thursday, March 28, 2013

Čokoladna mousse torta sa želeom od malina


Čokoladna mousse torta sa želeom od malina


  • Prosijati brašno i prašak a pecivo, dodati sve ostale sastojke a biskvit osim malina, dobro i miješati mikserom pa miksati još 2 min na najvećoj br ini.

  • Smjesu i liti u kalup promjera 26 cm na dnu obložen samo po dnu papirom a pečenje.

  • Poravnajte i po njoj ravnomjerno pospite amr nute, malo ra mrvljene maline.

  • Pecite oko 20-25 min na 170°C (prethodno ugrijano) te ohladite. Odvojite nožićem od kalupa.

  • Maline usitnite u blenderu i protisnite kro fino cjedilo da odstranite koštice.

  • Namočite želatinu da omekša.

  • U lončiću agrijte pasirane maline sa šećerom, a kad provri maknite s vatre i u tome otopite ocijeđenu želatinu.

  • Malo ohladite a atim i lijte u okruglu metalnu posudu obloženu pro irnom folijom te stavite u amr ivač da se aledi.

  • Žele treba ispasti kao lagana kupola pa obratite pažnju pri odabiru djele. Promjer moje djele je bio 16 cm.

  • agrijte mlijeko sa cca 95 ml vrhnja.

  • Žumanca pjenasto stucite sa šećerom, ulijte provrelo mlijeko s vrhnjem pa dobro i miješajte pjenjačom (mlijeko treba dodavati pomalo kako se žumanjca ne bi skuhala!).

  • Smjesu potom stavite u lonac na pari te miješajući agrijavajte dok se ne počne gušnjavati (cca 15 min).

  • Maknuti s vatre i odmah dodati fino sjeckanu čokoladu i miješati dok se ne otopi i poveže s kremom.

  • Na kraju u još lagano vruću smjesu umiješati čvrsti šlag  (tučen od preostalog vrhnja a šlag, cca 400ml).

  • Biskvit staviti na pladanj, na njega preokrenite žele pomoću folije, maknite foliju te oko biskvita atvorite podesivi obruč a torte. Prema ati čokoladnim mousseom i poravnati.

Staviti na minimalno 4 sata (najbolje preko noći) u hladnjak, a atim odvojiti obruč te tortu ukrasiti po želji.


Kuhari.com




Čokoladna mousse torta sa želeom od malina

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice