Saturday, March 30, 2013

Čokoladna mousse torta sa želeom od jagoda- Slika stiže kad se stisne :-)


Čokoladna mousse torta sa želeom od jagoda- Slika stiže kad se stisne icon smile


Naglašavam, kako je riječ o varijaciji i kako je a sve kriva Nikolina icon smile  


Biskvit


  • agrijte pećnicu na 180°C.

  • Namastite kalup a tortu i obložite stijenke sa masnim papirom

  • Rastopite nasjeckanu čokoladu ajedno sa maslacem na pari.

  • Ostavite da se malo ohladi.

  • U međuvremenu, tucite žumanjce sa šećerom dok ne postanu gusti i ne posvijetle. Umiješajte u njih rastopljenu čokoladu

  • U čistoj djeli istucite bjelanjce u snijeg i umiješajte ih u čokoladnu smjesu

  • Ulijte tijesto u kalup, rasporedite nekoliko amr nutih jagoda i pecite 20 minuta. Ostavite da se kolač ohladi u kalupu.

Žele od malina


  • Jagode usitnite u blenderu i ne cijedite icon smile

  • Namočite želatinu da omekša.

  • U lončiću agrijte pasirane jagode sa šećerom, a kad provri maknite s vatre i u tome otopite ocijeđenu želatinu.

  • Malo ohladite a atim i lijte u okruglu metalnu posudu obloženu pro irnom folijom te stavite u amr ivač da se aledi

  • Žele treba ispasti kao lagana kupola pa obratite pažnju pri odabiru djele. Promjer moje djele je bio 16 cm.

  • I imajte na umu da mu treba vremena da se smr ne

Čokoladni mousse


  • agrijte mlijeko sa cca 95 ml vrhnja.

  • Žumanca pjenasto stucite sa šećerom, ulijte provrelo mlijeko s vrhnjem pa dobro i miješajte pjenjačom (mlijeko treba dodavati pomalo kako se žumanjca ne bi skuhala!)

  • Smjesu potom stavite u lonac na pari te miješajući agrijavajte dok se ne počne gušnjavati (cca 15 min).

  • Maknuti s vatre i odmah dodati fino sjeckanu čokoladu (70% kakaa) i miješati dok se ne otopi i poveže s kremom.

  • Na kraju u još lagano vruću smjesu umiješati čvrsti šlag  (tučen od preostalog vrhnja a šlag, cca 400ml)

Slaganje


  • Biskvit staviti na pladanj, na njega preokrenite žele pomoću folije, maknite foliju te oko biskvita atvorite podesivi obruč a torte. Prema ati čokoladnim mousseom i poravnati

Staviti preko noći u hladnjak, a atim odvojiti obruč te tortu ukrasiti po želji.


Kuhari.com




Čokoladna mousse torta sa želeom od jagoda- Slika stiže kad se stisne :-)

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice