Friday, March 15, 2013

Čokoladni medenjaci




Čokoladni medenjaci


  • Čokoladu otopite na pari i pa ite da se ne gusne dok čeka – neka bude skro tekuća kad ju dodajete u smjesu.

  • U većoj djeli mutilicom dobro i mješajte ulje, mlijeko, tekući med i prah vanilije. U to dodajte rastopljenu čokoladu.

  • agrijte pećnicu na 180 stupnjeva

  • Na djelu s tekućim sastojcima stavite veće cjedilo pa u njega istresite brašno, kakao, cimet, prašak a pecivo i sol. Mutilicom dobro promiješajte da se svi suhi sastojci prosiju u djelu.

  • Sve spatulom povežite u gustu jednoličnu smjesu. Ukoliko je smjesa previše tekuća i slijeva se ni žlicu, ohladite je u hladnjaku desetak minuta.

  • Na pleh prekriven papirom a pečenje žlicom nanesite malo smjese, neka bude bar 1 cm ra maka i među svakog kolačića. 

  • Pecite na 180 stupnjeva 12-15 minuta. Kolačići će na dodir biti još mekani ali će se djelomično stvrdnuti tokom hlađenja. Pa ite da ih ne prepečete!

  • Čuvajte ih u dobro atvorenoj staklenci najviše 10ak dana.

Kuhari.com




Čokoladni medenjaci

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice