Saturday, March 30, 2013

Pogača (Pinca, Sirnica)


Pogača (Pinca, Sirnica)


  1. Pomiješati malo brašna, malo šećera, malo toplog mlijeka i namrvljeni kvasac. Pustiti na toplom mjestu da kavasac u ađe.

  2. U međuvremenu miješati 8 žumanjaka (ako koristite 9 jaja onda 9 žumanjaka) sa šećerom i vanilin šećerom. Kad se dobro i mutilo dodati rum, maraskino, rastopljeni maslac, ribanu koricu limuna i naranče, atim ostatak mlakog mlijeka i na kraju snijeg od 4 bjelanjka.

  3. Posebno u malo vode otopiti sol i uliti u smjesu jaja i vanilin šećera.

  4. U plastičnu djelu a miješanje usuti brašno, u ašli kvasac i lagano sipati smjesu od jaja. Polagano promiješati drvenom kuhačom, a atim mijesiti rukama da kvasac ne ostane na jednom mjestu.

  5. Oblikovati četiri pogače, križasto ih ra re ati i peci u prethodno agrijanoj pecnici oko 45 minuta na 220 °C, po potrebi malo duže (provjeriti čačkalicom).

  6. Pecenu pogacu prema ati smjesom šećera i vode ili ra mucenim jajem i posuti šećerom.

     



Kuhari.com




Pogača (Pinca, Sirnica)

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice