Saturday, March 23, 2013

Pinca donuts – 3 u 1


Pinca donuts – 3 u 1



P1010059 300x228


Uskrs i slatka peciva tema je kojom se bavim do Uskrsa. Davno sam dobila kalup a donuts od moje drage Tine i Slovenije ali ga još uvijek nisam isprobala. Pogled na krimi seriju potaknuo me na ra mišljanje o mogućnosti pripreme donutsa – američke krafne ili „policijske krafne“ u dodatak Dr. Oetker Mješavine dodataka i aroma a i radu Pince/Sirnice. nala sam da neće biti problema jer se od tijesta a pincu mogu raditi i pržena slatka peciva.

Vrijeme je a isprobavanje.


 


P1010079 225x300


 


Sastojci:

600 g brašna

1 omot Dr. Oetker Mješavine dodataka a Pincu/Sirnicu


20 g svježeg kvasca


150 g šećera


Naribana korica pola limuna


50 g omekšanog maslaca


2 jaja


1 žutanjak


2 žlice kiselog vrhnja


120 ml mlakog mlijeka


1 žlica ruma


50 g čokolade a kuhanje


25 g margarina


1 žličica ulja


Šarene mrvice


Šećer u prahu


 


 


 


 


Priprema:


U dublju djelu staviti prosijano brašno, dodati Dr. Oetker Mješavinu dodataka a Pincu, šećer i limunovu koricu. U posebnom lončiću ra mrviti kvasac, dodati žličicu šećera i brašna (odu eti od navedenih sastojaka) pa preliti sa 120 ml mlakog mlijeka te pustiti da naraste.

Maslac otopiti, umiješati u dio brašna, umiješati jaja i žutanjak. Kad je kvasac narastao umiješati ga u dio brašna be jaja i maslaca pa postepeno sve ajedno sjediniti u dodavanje vrhnja i ruma.

Tijesto oblikovati u kuglu, pokriti i ostaviti oko sat vremena da naraste. Kad je tijesto udvostručilo volumen premijesiti ga i ra valjati na debljinu od 5mm. Re ati kalupom a donuts ili krugove promjera 8 cm, pa unutar svakog manji krug  promjera 2 cm. Složiti prstene i male kružiće na kuhinjsku krpu, pokriti te ostaviti još dvadeset minuta da odmore.


P1010053 300x209

Pržiti ih u dubokom ulju i to na nešto malo manje od srednje vatre po 2 minute svaku stranu. Čim jedna strana dobije latnu boju okrenuti da se prži druga strana. Gotove prvo staviti na ubrus kako bi upio moguće ostatke ulja atim ih posuti šećerom ili umočiti gornjim dijelom u otopljenu čokoladu s margarinom i žličicom ulja. Ispržiti i male kružiće koji će biti simpatični poput bombončića.


Iako u Dr. Oetkerovoj mješavini dodataka ima i ruma, dodala sam ga kako bi tijesto prženjem upilo što manje masnoće. Umjesto ruma možete dodati rakije.



I na kraju moram napomenuti da sam već idući dan morala repri irati pripremu donutsa jer su ovakvom 3 u 1 pripremom bili adovoljeni svi ukusi: sa šećerom, be šećera te posebno a mog ljubitelja čokolade. Da… čokoladni su aista mrak J


Pogledajte više o ovom i drugim tradicionalnim dodacima a kolače ovdje.




Recepti i moje bilježnice




Pinca donuts – 3 u 1

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice