Monday, March 18, 2013

Pita sa kiselim kupusom( rezancem/ribancem)


Mislila sam dali da stavljam recept ili ne ato što ih ima 10 tak i na kraju odlučila da ipak stavim svoj neka se nađe, možda bude išao u moju sledeću coolericu ko na.Pa još i drugi recepti su sa korama a pitu a ja sam sama napravila domaće tjesto.


Pita sa kiselim kupusom




Sastojci




  • Tjesto:



  •  800 gr. brašna

  •  4,5 dcl vode

  •  2 žlice ulja

  •  1 žličica soli


  • Nadjev:



  •  500 gr. kiselog kupusa ( re anca)

  •  2 kom luk /kapula

  •  2 žličica vegete

  •  prstohvat soli

  •  1/2 žličice papra

  •  1 žličica mlevene aleve paprike

  •  1 lovorov list

  •  2 i pol čaše vode ( 2,5 dcl)

  •  voda a prskanje pite

  •  50 gr. maslaca a na pitu odo go


Priprema




  1. Pošto nisam nameravala objavljivati recept nisam ni slikala postupak, tako da ću sledeći put dodati slike kad pravim opet.

  2. Od brašna , mlačne vode, 2 žlice ulja i soli amjesimo tjesto da bude glatko i da se ne lepi na rukama.Ostavimo da stoji 10 min u posudi. a to vreme pripremajte kupus.

     




  3. Kupus operite 2 puta da vam ne bude prekisela pita i ocjedite na cjedaljku.Na ulju apržite na re ance nare ani luk i pržite do staklastog i gleda.Dodajte ocjeđeni kupus, vegetu,sol, i papar.Dinstajte jedno 15 minuta. atim dodajte 1 žličicu crvene mlevene paprike , propržite par minuta i alijte sa 2 i pol čaše tople vode.Dodajte jedan lovorov list a ukus.Polako na srednju vatru dinstajte kupus dok ne voda ne ispari.Probajte i ako vam se čini da nije skuhan dodajte još malo vode, meni je bio dovoljno skuhan.

  4. Posle 10 minuta stajanja tjesta, podelite ga na 4 lopte, svaku loptu valjarem ra vucite u veličinji jednog tanjira, bogato namažite ih uljem i ostavite na toploj temperaturi da stoje još 30 minuta.Ja ih nisam pokrivala sa plastičnom folijom.

  5. Kada prođe vreme stajanja, uključite pečnicu na 220 stepeni.I počnite sa ra vlačenjem.

    Stavite na sto jedan platneni stolnjak i protresite po njemu brašnom. atim svaki krug ra vlačite prstima u krug dok ne dobijete veeeeliki krug po cjelom stolu, ako želite krajeve odsecite a može i sa njima,meni je bolje kad mi je pita deblja.Stavite nadjev na koru.Podignite stolnjak i arolajte koru prema dole do kraja. Ređajte u tepsiju koje ste nama ali margarinom.Stavite po celoj piti komadiće maslaca i pred pečenje proprskajte hladnom vodom.Pecite prvo na 220 stepeni 15 minuta i atim još 15 ili više minuta avisi od vaše pečnice na 200 stepeni.( pratite pitu celo vreme da se vam ne prepeće, podignite odo do i vidite ako je odo do pečena onda je gotova).


     


    Source: http://www.coolinarika.com/recept/pita-sa-kiselim-kupusom-re ancem-ribancem/








Pita sa kiselim kupusom( re ancem/ribancem)

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice