Wednesday, March 20, 2013

Krofne sa krompirom


Krofne sa krompirom


Krofne sa krompirom divno mirišu, a jednako su dobre tople i hladne. Mogu se poslužiti popodne u kafu ili čaj ili kao večera.


Krofne sa krompirom1


 


Priprema 


Kvasac  staviti u mlako mleko s kašičicom šećera i ostaviti da se aktivira.


Krompir skuvati u ljusci, oljuštiti i ispasirati. Pireu od krompira u velikoj deli dodati brašno, kurkumu u prahu, kvasac, sok od pomorandže, vinjak, jaje i so pa dobro umesiti. Testo ostaviti oko 50 minuta da nadođe.


Nadošlo testo podelite na kuglice pa u sredini svake krofne napravite malu rupu i staviti ih sa ra makom na pek papir na radnoj površini. Krofne treba da odstoje još oko 30 minuta da nadođu pa ih pržiti u vrelom ulju. Pržene krofne stavljati na papirnatu salvetu da se oslobode od viška masnoće pa ih posuti šećerom u prahu.


Sastojci


Testo


  • 250 g krompira

  • 500 g brašna

  • ¼ kurkume u prahu

  • 15 g suvog kvasca

  • 50 ml mleka

  • 1 narandža

  • 1 kašika vinjaka

  • 1 jaje

  • so

  • ulje

Posipanje


  • 150 g šećera u prahu

 


Kuhinja i Recepti




Krofne sa krompirom

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice