Tuesday, March 19, 2013

Hleb sa začinskim biljem i belim lukom – Ajme, koliko nas je


Hleb sa ačinskim biljem i belim lukom – Ajme, koliko nas je


Hleb sa acinskim biljem11 200x200


Hleb sa acinskim biljem11


Potreban materijal:


45g svežeg kvasca

60ml mlake vode

375g “Danubius” brašna T-500

470g “Danubius” integralnog graham brašna

1 kašika šećera

2 kašičice kalijumove soli

mleveni biber

3 kašičice belog luka u granulama

250ml vruće vode

170g mleka u prahu

125g maslaca sobne temperature

1 jaje

po 1 kašičica suvog ru marina, bosiljka, estragona, majčine dušice, morođije i majorana

malo pšeničnog gri a


Hleb sa acinskim biljem i belim lukom


Priprema:


U šoljici staviti 60ml mlake vode, ra mrviti kvasac i ostaviti na toplom mestu da kvacas nadođe. U većoj činiji prosejati oba brašna, dodati ačinsko bilje, beli luk, šećer, so i biber po ukusu. Varjačom promešati da se sastojci sjedine. U sredini napraviti udubljenje pa dodati nadošli kvasac, mleko u prahu ra mućeno u 250ml vruće vode, blago umućeno jaje i na listiće isečeni maslac. Umutiti masu prvo mikserom, nastavkom a testo, a atim masu i ručiti na blago pobrašnjenu radnu ploču i rukama umesiti testo. Mesiti nekih 5 minuta. Testo je lepo i ne lepi se a ruke, pa nemojte preterivati sa brašnom na radnoj ploči. Na žicu a pečenje od električnog šporeta staviti čistu, kuhinjsku salvetu i blago je posuti graham brašnom. Umešeno testo podeliti na četiri dela. Po želji, možete praviti duguljast ili okrugli pleh. Ja sam dva duguljasta i dva okrugla. a duguljasti hleb, potrebno je testo rastanjiti, pa ga uviti kao rolat. Formirani hleb staviti preko kuhinjske salvete, malo aseći preko, poklopiti drugom salvetom i ostaviti na toplom da odstoji nekih 45 minuta. agrejati rernu na 200C. U pleh a pečenje staviti papir a pečenje i posuti malo pšeničnog gri a preko. Pažljivo prebaciti hleb na pleh, i odo go posuti sa malo pšeničnog gri a i graham brašna. Peći na sredini rerne nekih 45 minuta. Ako odo go počne više da rumeni, spustiti pleh pred kraj na jedan “stepenik” niže, u avisnosti od toga kako vam peče rerna. Pečeni hleb i vaditi i rerne i uviti u kuhinjsku salvetu, ostaviti da malo odstoji, pa poslužiti.


Hleb sa acinskim biljem i belim lukom1


Recept prijavljujem a igricu gastro blogera “Ajme, koliko nas je”. Domaćica je Milkica sa bloga “Mimi’s Kingdom”. Tema je ru marin.


This article is copyright ©  2013



Moje grne




Hleb sa ačinskim biljem i belim lukom – Ajme, koliko nas je

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice