Friday, March 29, 2013

Prebranac


Prebranac


Jedno od najpo anatijih jela kod nas. Služi se kao prilog,kao glavno jelo,postan ili ne. apeče se u rerni na kraju, ali mi nismo ovaj put,nismo imali vremena,bili smo suviše gladni i suviše dobro je mirisao da bi još čekali.


DSCI0285



Sastojci:


  • 300 g pasulja,tetovca

  • 1 glavica crnog luka

  • 1 šaragarepa

  • 1 krompir

  • 1 manji koren paškanata

  • 2 čena belog luka

  • 1 kašičica aleve paprike

  • 2 kašike brašna

  • po ukusu so i biber

  • po i boru lovorov list, peršunov list, bosiljak

  • 1 dl  ulja

Priprema:


Pasulj oprati i ostaviti da odsoji i nabubri.  Nakon toga ga staviti da se okuva pa tu vodu baciti. Naliti novu i ostaviti da se kuva. Propržiti crni luk dok ne porumeni, pa dodati alevu papriku i sitno seckanu ili rendanu šargarepu, oaškanat i krompir isečen na kockice. Dinstati još malo,5-10 minuta. Sipati pasulj u tu smesu. Dodati ačine po ukusu i i boru pa nastaviti kuvanje dok sve ne omekani i pasulj počne da se raspada i pušta svoje brašno u čorbu. Na kraju dodati  beli luk. Kuvati 10-tak minuta, pa ukuvatibrašno. ra mutiti ga sa malo vode pa dodati smesi. U avisnosti od željene gustine, dodati vodu ili ne.


Domaći recepti i moje kuhinje




Prebranac

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice