Tuesday, March 19, 2013

Homemade čokoladni puding


Homemade čokoladni puding


agrijte pećnicu na 180°C.


akuhajte mlijeko sa štapićem vanilije koji ste raspolovili i sastrugali sjemenke.


Čokoladu natrgajte i otopite na pari. Istucite žumanjke i šećer te dodajte brašno i škrob koji ste prethodno prosijali.


 


Kada mlijeko postane mlako, i vadite štapić vanilije, ra rijedite mješavinu jaja s malo mlijeka, atim vratite sve u lonac. Dodajte rastopljenu čokoladu i agrijte do vrenja konstantno miješajući pjenjačom.


 


I lijte kremu u vatrostalne posudice, stavite u pećnicu i pecite 20 minuta.


Ostavite hladiti tako što ćete na početku lagano otvoriti vrata pećnice i postepeno ostaviti da se hlade kako se krema ne bi spustila.


 


Ukrasite puding po želji i… u slast!


 


Savjet:


Meni je puding bio ukusniji nakon što sam ga prethodno ohladila u frižideru.


Kuhari.com




Homemade čokoladni puding

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice