apečene tortilje
Sastojci:
- 8 malih tortilja
a nadev:
- 1 crveni luk
- 1 šoljica kuvanog pasulja
- 1 šoljica smr nutog graška
- 1 šargarepa
- 1 paradaj
- 1 tikvica
- 1 mala kon erva kukuru a šećerca
- 500g pilećih prsa
- kečap
a prema :
- 2dl milerama
- 1dl slatke pavlake
- 1 šoljica i rendanog sira
Priprema:
U tiganju na malo maslinovog ulja kratko propržiti crveni luk. Čim luk dobije staklast i gled dodati šargarepu i posle 5-6 min dodati isečenu piletinu. Kada meso pobeli dodati kuvani pasulj i grašak. U mešanje sve ajedno dinstati još 10 minuta pa dodati kukuru , paradaj i tikvice. Dinstati sve dok se sok od paradaj a fino ne ukuva i dok meso ne bude gotovo. Dodati malo kečapa.
Nadev rasporediti po tortiljama. Urolane tortilje ređati u pleh koli ste prethodno nama ali puterom i svaku pričvrstite čačkalicom kako se ne bi odmotale.
U posebnoj posudi promešajte mileram i slatku pavlaku i premažite preko tortilja. Na kraju pospite i rendanim sirom i stavite da se apeče 10 minuta u rerni koja je predhodno agrejana na 200 stepeni.
apečene tortilje
0 comments:
Post a Comment