Teriyaki piletina
Nešto novo. Nova marinada i hrskava,sočna pileća krilca na vašem stolu. Neodoljiva.
Sastojci:
- 1 kg pileća krilca
a sos:
- 2 kašičice susamovog ulja
- 2 kašičice sojinog ulja,može soja sos
- 2 kašike maslinovog ulja
- 150 ml pileće supe
- 3 cm sveže rendanog đumbira
- 2 čena belog luka, iseckanog
- 3 kašike meda
- 1 kašičica sirćeta
- crveno vino
- paprika,slatka mlevena
- so i biber po ukusu
Priprema:
Ovo je lo ne morate da pripremate samo sa krilcima,možete i sa bilo kojim drugim delovima pileta.
Možete da koristite gotov sos teriyaki ili možete pripremiti sastojke i nad. U pileću supu dodati sve sastojke.
Operite i posušite krilca sa ubrusom. Spojite sastojke u činiji i potopite krila,poklopite folijom i ostavite nekoliko sati u fruižideru da se mariniraju. Stavite krilca u pleh u koji ste stavili pek papir pa pecite na 220 stepeni oko pola sata. Servirajte u pirinač ili baren krompir.
Teriyaki piletina
0 comments:
Post a Comment