Gulaš od šampinjona sa pirinčem
Još jedno posno jelo. Gulaš od šampinjona sa pirinčem biće odličan ručak u vreme posta i u danima kad ne želimo da pravimo jelo sa mesom. U ovakvo jelo nećete osetiti nedostatak mesnog dela obroka.
Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 čen belog luka
- 1 sveža babura paprika (može i amr nuta)
- ulje,suvi ačin
- so i biber
- peršun
- 2 kašike paradaj pelata ili 1dl soka od paradaj a
Priprema:
Iseckajte crni luk i papriku. Šargarepu narendajte i stavite sve ajedno sa malo ulja i vode da se dinsta. Dodajte suvi ačin.
Neka se dinsta 15 minuta. Dok se luk,paprika i šargarepa dinstaju u drugu posudu stavite šampinjone isečene na krupnije listiće sa solju i biberom i malo ulja. Ostavite da se krčka. Šampinjoni će sami pustiti vodu. Šampinjoni će a 20ak minuta biti gotovi. Kad su luk,paprika i šargarepa omekanil,dodajte im beli luk.kad se sve skuvalo sjedinite sve ajedno i dodajte paradaj pa ostavite da prokrčka još 5 minuta.
Dok se šampinjoni krčkaju stavite pirinač da se skuva. Najbolje da vam vri 15 minuta,pa sklonite sa vatre i poklopite,ostavite tako još 15 minuta. Procedite i operete pirinačbiće rastresit. Pirinču dodajte malo maslinovog ulja,može i obično,peršunov list i suvog ačina pa sve promešajte i servirajte u gulaš.
Gulaš od šampinjona sa pirinčem
0 comments:
Post a Comment