Homemade čokoladni puding
agrijte pećnicu na 180°C.
akuhajte mlijeko sa štapićem vanilije koji ste raspolovili i sastrugali sjemenke.
Čokoladu natrgajte i otopite na pari. Istucite žumanjke i šećer te dodajte brašno i škrob koji ste prethodno prosijali.
Kada mlijeko postane mlako, i vadite štapić vanilije, ra rijedite mješavinu jaja s malo mlijeka, atim vratite sve u lonac. Dodajte rastopljenu čokoladu i agrijte do vrenja konstantno miješajući pjenjačom.
I lijte kremu u vatrostalne posudice, stavite u pećnicu i pecite 20 minuta.
Ostavite hladiti tako što ćete na početku lagano otvoriti vrata pećnice i postepeno ostaviti da se hlade kako se krema ne bi spustila.
Ukrasite puding po želji i… u slast!
Savjet:
Meni je puding bio ukusniji nakon što sam ga prethodno ohladila u frižideru.
Homemade čokoladni puding
0 comments:
Post a Comment