Čorba sa prokeljom
Potreban materijal:
200g prokelja
100g šargarepe
100g paškanata
60g celera
150g pra iluka
50g duguljastog pirinča “Indica”
1l vode
500ml pileće supe (kocka)
2 čena belog luka
so i biber
čubar u prahu
1 kašika ulja
Priprema:
Sitno iseckati pra iluk. Šargarepu, paškanat i celer narendati na krupno rende ili samleti u blenderu. Na malo ulja propržiti u šerpi pra iluk sa belim lukom i narendano povrće, posoliti i pobiberiti po ukusu, pa dodati cele glavice prokelja, promešati, naliti supom i vodom, pa pustiti da proključa. Dodati opran pirinač i ačiniti čubrom po ukusu. Kuvati čorbu pola sata. Poslužiti toplo. Po želji, može se ačiniti pred služenje limunovim sokom ili kiselom pavlakom.
Recept (sa nekim malim i menama) sam isprobala sa mog omiljenog portala “Tetka”, autora Gordane Radojković.
This article is copyright © 2013
Čorba sa prokeljom
0 comments:
Post a Comment