Sastojci
- 1 glavica manjeg kupusa
- 1 glavica crnog luka
- oko 8 komada mladog crnog luka
- vegeta, biber, mirodjija
- 1,5 solja (caj) pirinca
Preliv od jaja i limuna
- 1 jaje
- 1 limun (ocedjen)
- 1-2 kasicice brasna
Priprema
- Sa glavice kupusa, odstraniti koren.
- U srepu u koju mo e stati cela glavica kupusa, sipati oko 3-4 prsta vode. Staviti glavicu u vodu, korenom na dole, i kuvati do list ne pocne sam da se odvaja (oko 4-5 minuta). I vaditi glavicu i vode i odvojiti jedan po jedan list i vracati glavicu u vodu da bi se dalje barili listovi. Redom i polako skidati, a nemoj te na silu. List treba da je obaren da bi mogao lakse da se savije u sarmu. Odstaniti listovima debeli deo i ako su veliki podeliti ih na 2-3 dela, u avisnosti kolike sarme elite da parvite.
- U drugu serpu sipate ulje i dodate iseckan crni luk, vegetu, biber, mirodjiju, mladi crni luk sa percima oko 8 komada. Upr iti i dodati pirinac. Naliti vodom i kuvati dok pirinac ne bude gotov. (Mo e se praviti i ver ija sa mlevenim mesom)
- Na listove kupusa stavljati po kasiku fila i uvijati sarme i redjati u serpu u koju ce te kuvati. Kada uvijete sve samre, prelijete ih vodom i kuvate. Kada su gotove prelijejet ih sa prelivom od jaja i limuna.
- Preliv od jaja i limuna:Belance umutiti viljuskom i dodati umance. Dodati sok od 1 limuna, 1-2 kasicice brasna i promesati. U jednu soljicu i vaditi malo tecnosti od sarmi i malo prohladiti i polako dodavati jajetu. A u manju serpicu i vaditi tecnost i sarmi i agrevati, pa je pomesati sa jajetom i napraviti smesu kao puding. Preliti preko sarmi.
Source: http://www.coolinarika.com/recept/sarma-od-sve eg-kupusa/
Sarma od sve eg kupusa
0 comments:
Post a Comment