Fine i ukusne pljeskavice od janjeceg mljevenog mesa u pikantni bulgur
Sastojci
- Broj osoba:
- 2 osobe
Pljeskavice:
- 300 g janjeceg mljevenog mesa
- 1 kasika gustina (potatis mjöl)
- 3-4 kasike mlijeka
- malo soli, bibera i vegete
Bulgur :
- 2 dl (120 g) bulgura
- 4 dl vode
- 1 kasika paradaj pirea
- 1 kasika vegete pikant
- 4-5 kom susenih pradaj a
- 1 cesanj bijelog luka
- 1/2 manje tikvice
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 20 min
- 1Pljeskavice :
- 2-pomijesaj meso sa gustinom i mlijekom, dodaj acine i dobro sjedini
- 3neka se malo odmara i napravi pljeskavice, bude 4 komada
- 4U tavu nakapaj malo ulja i stavi da se grije
- 5Prepr i pljeskavice na vrucem ulju u tavi 3-4 minute sa obje strane
- 6I vadi ih na tanjur
- 7U toj vrucoj tavi na istoj masnoci naglo prepr i kolutice tikvice
- 8To je apravo vise grillano nego pr eno jer je jako malo masnoce
- 9Bulgur :
- 10Prokuhaj vodu sa paradaj pireom i vegetom
- 11Dodaj bulgur i smanji toplotu i pusti da lagano kuha nekoliko minuta
- 12Kad je vec skoro gotovo dodaj nasjeckani bijeli luk i susene paradaj e i re ane na sitne komadice
- 13Poslu i tikvice, bulgur i pljeskavice i na to stavi malo kiselog vrhnja i listice persuna
Posluživanje
Bulgur se mo e pripremati na puno nacina, lako i br o se sprema i jako je hranjiv i drav
Source http://www.coolinarika.com/recept/janjece-pljeskavice/
Janjeca pljeskavica
0 comments:
Post a Comment