Čokoladni medenjaci
- Čokoladu otopite na pari i pa ite da se ne gusne dok čeka – neka bude skro tekuća kad ju dodajete u smjesu.
- U većoj djeli mutilicom dobro i mješajte ulje, mlijeko, tekući med i prah vanilije. U to dodajte rastopljenu čokoladu.
- agrijte pećnicu na 180 stupnjeva
- Na djelu s tekućim sastojcima stavite veće cjedilo pa u njega istresite brašno, kakao, cimet, prašak a pecivo i sol. Mutilicom dobro promiješajte da se svi suhi sastojci prosiju u djelu.
- Sve spatulom povežite u gustu jednoličnu smjesu. Ukoliko je smjesa previše tekuća i slijeva se ni žlicu, ohladite je u hladnjaku desetak minuta.
- Na pleh prekriven papirom a pečenje žlicom nanesite malo smjese, neka bude bar 1 cm ra maka i među svakog kolačića.
- Pecite na 180 stupnjeva 12-15 minuta. Kolačići će na dodir biti još mekani ali će se djelomično stvrdnuti tokom hlađenja. Pa ite da ih ne prepečete!
- Čuvajte ih u dobro atvorenoj staklenci najviše 10ak dana.
Čokoladni medenjaci
0 comments:
Post a Comment