Pileći rolat sa šunkom i sirom
Bliži nam se Uskrs a sa njim i Uskršnja trpe a. Ovaj put vaš Uskršnji ručak može da ukrasi ovaj fini pileći rolat.
Sastojci
- 1kg pileće belo meso
- 200g šunke
- 200 gr sira,trapista
- 2 jaja
- 4 kašike maslinovog ulja
- 9-10 listova (peraja) mladog luka
- so,biber
- ljuta papričica (može i ne mora)
- 100 ml belog vina
Priprema:
Prvo pripremite omlet. Stavite u posudu kašiku ulja , iseckan luk malo soli i biber, (crvena sveža ljuta paprika,opciono).
Ostavite par minuta da odtoji pa dodajte jaje i sve umutite.
.
Pecite omlet sa obe strane i okrenite ga naopako na tanjir. Ostavite da se ohladi.
Pilećem belom mesu odstranite kosti. Stavite ga i medju dve kese ili celofana pa ga malo poravnajte čekićem. ačinite solju i biberom. Stavite preko omlet,sir i preko šunku. Urolajte vaš rolat. Stegnite ga kanapom a pečenja ili umotajte u foliju.
Pospite sa malo ulja,dodajte vino i vodu (1dl) pa pecite na umerenoj vatri (180 stepeni) sat vremena.
Ako stavite foliju,10min pred kraj pečenja je skinite da se rolat lepo apeče.
Da biste dobili finu boju i hrskavu kožicu možete da premažete rolat sa kašikom meda pomešanu sa soja sosom.
Pileći rolat sa šunkom i sirom
0 comments:
Post a Comment