Fina torta od jagoda na moj način.
Sastojci
Biskvit
- 6 Jaja
- 6 žlica šečera
- 20 dag brašna
- 1 prašak a pecivo
- 2 dcl ulja
- 1 dclmlijeka
Krema
- 2 pudinga od jagoda(može i od vanilije)
- 300 g jagoda
Dekoracija
- 500 ml vrhnja a šlag
- Par jagoda
Priprema
Odvoji bjelanjke od žutanjaka.I miksaj bjelanjke sa 6 žlica šečera u čvrst snijeg.Dodaj žutanjke,2 dcl ulja i 2 dcl mlijeka.I miksaj dobro.i atim dodaj brašno s praškom a pecivo i to i mješaj sa kuhačom.Uloj u kalup i peci 30 min.na 200 stupnjeva.(ovisi o pečnici,ali ako nisi sigurana da je pečeno abodi čačkalicu u biskvit i ako je na njoj ostalo biskvita nači da još nije pečen)
Kuhaj puding prema uputama na vrečici ali na vodi u kojoj si prethodno otopila jagode…kad puding počne gusnuti ubaci jagode koje si nare ala na ploškice ili kockice.Te dobro promješaj.Pusti da se malo ohladi.
Kada je biskvit pečen i ohlađen prereži ga na pola,te na prvi kiskvit i li pola kreme.Poravnaj i prekri drugim biskvitom.I na drugi biskvit i li grugu polovicu kreme.Pusti da se dobro ohladi i stegne.
Kada se sve dobro stegnulo.I miksaj vrhnje a šlag te premaži tortu.
Ukrasi je jagodama koje si nare ala na ploškice i posula sitnim šečerom.
Posluživanje
Dobar tek i uživajte!
SOURCE http://www.coolinarika.com/recept/917437/
Torta od jagoda
0 comments:
Post a Comment