Iako su svi recepti vrlo slični kad je u pitanju filana paprika, sigurno je da svaka domaćica ima neki svoj. A ovako je ja spremam …
Sastojci
- 4 paprike
- 50 dag mljevenog mesa (junetina + svinjetina)
- 10 dag riže
- 1 manja glavica luka
- 1 žlica Vegete
- 1 žličica slatke crvene paprike
- papar
- 1 jaje
- ulje
- 2 žlice brašna a apršku
- 1 žličica slatke crvene paprike
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
- 500 ml pasiranog paradaj a
- 1 l vode
Priprema
- Operite i i dubite paprike.
- Od mljevenog mesa, riže, nasjeckanog luka, ačina (Vegeta, crvena mljevena paprika, papar) i jaja napravite smjesu kojom ćete puniti paprike i praviti ćuftice.
- Budući da kod mene svi ne vole paprike, ja ih napunim samo nekoliko radi okusa, a ostatak smjese iskoristim a ćufte.
- U loncu u kojem ćete kuhati paprike najprije napravite apršku od ulja i brašna i kad se lijepo arumeni dodajte još i žličicu slatke crvene paprike. alijte pasiranim paradaj om i vodom, ačinite žličicom soli i šećera (neutrali ira kiselost paradaj a) i kuhajte dok ne avrije.
- Tada u lonac posložite napunjene paprike i ćufte i kuhate na laganoj vatri oko 90 min.
Posluživanje
Najčešće se jede s pire krumpirom, iako je meni još bolja s kruhom.
Source: http://www.coolinarika.com/recept/731485/
Filana paprika
0 comments:
Post a Comment