Piletina Cacciatore
Ovo je jedan od onih recepata gde imate svega po malo i na kraju dobijete savršen ručak. Ovo je pečena piletina u nekom satarašu kojem su dodati šampinjoni. Tako bi se ovo jelo objasnilo prevedeno na naš je ik.
Sastojci:
- maslinovo ulje, po potrebi
- 2 pilećih grudi,veće šnicle
- 1 veliki crni luk, isečen na kriške
- 4 čena belog luka, sitno iseckan
- 1 crvena paprika, iseći na kockice
- 100gr šampinjona
- 1 šolja suvo belo vino
- 2 paradaj a
- so,timijan,lovor
- tucana paprika ili mlevena slatka
Priprema:
U eti veliki tiganj i usuti maslinovog ulja. Staviti da se agreje. Pileće belo meso raširiti pa posloliti,malo lupiti čekićem pa staviti da se isprži sa obe strane. I vaditi na tanjir posebno.
U tuganj ako je potrebno sipnite jos malo ulja pa dodajte luk i sitnu papriku,pola čaše vode,malo soli pa pustite da krčka 10ak minuta.
Dodajte beli luk i papriku pa ostavite da krčka još malo. Kad je paprika omekanila dodajte pečurke isečene na listiće i kuvajte sve dok ne omekša,dodavši svemu vino. Smanjite vatru i pustite da se krčka.
Kad je skoro gotovo dodajte piletinu i iseckan paradaj ili paradaj pelat,on može da vam menja sve . Dodajte acine po želji,timijan i lovor.
Delimično poklopite i ostacite da sve krčka na laganoj vatri još 20-30minuta. Ako je potrebno dolivajte po malo vode.
Poslužite sa krompirom ili testeninom.
Piletina Cacciatore
0 comments:
Post a Comment