Dugo vremena se bavim pravljenjem decijih rodjendanskih torti ali nikada do sada nisam pravila ovaj oblik.Posto je to bila elja jedne male devojcice potrudila sam se i verujem da sam donekle uspela jer devojcica je bila presrecna a i ukus nije bio los jer se sve u jednom dahu pojelo. U itak je jos veci kad uspete da ispunite decije elje.
Sastojci
- Kora 2 jaja, 12 kasika secera, 12 kasika mleka, 13 kasika brasna, 1 prasak a pecivo, kora limuna, 1 vanilin secer
- Fil pola litre mleka, 2 pudinga od vanile 200g margarina, 7 kasika secera, malo ekstrakta vanile
- Gla ura 50g cokolade, 200g slaga, 100g ratluka
- ostalo cokoladne bonbonice
Priprema
Umutite lagano sve sastojke a koru. U podma an kalup sipajte testo .Pecnicu prvo agrejte na 100C a atim stavite koru da se pece i temperaturu podesite na 150C i pecite oko 25 min.
Pecenu koru jos toplu i vadite i kalupa i ostavite da se ohladi.Ohladjenu presecite vodoravno na 2 dela.
Fil napraviti tako sto puding od vanile skuvati u pola litre mleka.Ostaviti da se ohladi pa ga pomesati sa i radjenim margarinom.Na kraju dodati ekstrakt vanile.
Sa tim prema ati koru i prekriti drugom polovinom kore.
Ostaviti tako malo u fri ider da bi se fil malo stegao.
a to vreme u eti ratluk koji dobro umesimo i dodamo mu crvene boje.
Od toga snesku napravimo sal i oblikujemo ruke.Napravimo oci nos i usta.
Kapu prema emo cokoladom a ostalo sve slagom.Dugmice pravimo od cokoladnih bonbonica.
Vratiti tortu u fri ider da se dobro stegne.
SOURCE http://www.coolinarika.com/recept/torta-snesko-belic/
Torta Snjesko Bjelic
0 comments:
Post a Comment