Tuna i rižoto, što bog lakoće i br ine pripreme, to bog i vanrednog okusa, dva su omiljena ljetna jela. Bijelo vino i češnjak rižotu daju pravi mediteranski šmek. Namjestite štopericu na 25.
Sastojci
- 3 žlice SMS Ekstra djevičanskog maslinovog ulja Sa naj više na namirnici podravka.hr
- 1 luk (80 g)
- 2 češnja češnjaka
- 320 g arborio riže
- 100 ml bijelog vina
- 200 ml Passate Podravka Sa naj više na namirnici podravka.hr
- 1 žlica Vegete Natur
- 2 Eva tuna komada u maslinovom ulju (2×80 g)
- 1 žlica nasjeckanog peršina
a posipavanje:
- sir ribanac
Priprema
- Na agrijano maslinovo ulje stavite nasjeckani luk i pirjajte do latne boje.
- Dodajte protisnuti češnjak, opranu i ocijeđenu rižu i kratko popecite.
- alijte vinom, dodajte vode po potrebi, u miješanje pirjajte na laganoj vatri.
- atim dodajte pasiranu rajčicu i Vegetu Natur.
- Kada je riža skoro gotova, umiješajte tunu i pospite peršinom.
Posluživanje
Rižoto poslužite odmah posipan sirom ribancem.
Savjet
Po želji rižotu možete dodati grašak ili kukuru šećerac.
Source: http://www.coolinarika.com/recept/871761/
Rižoto recept s tunom
0 comments:
Post a Comment