Recept nastao i potrebe da se potrose ostaci sira i vrhnja od Uskrsa.
Sastojci
- 1 pakovanje gotovih kora a pitu
- 500g svježeg posnog sira
- 250g feta sira
- 1/2 kiselog vrhnja
- 3 jaja
- 1 žličica soli
Priprema
- Obije vrste sira, jaja, vrhnje i sol i miksajte.
- Namočite krpu u hladnoj vodi i dobro iscijedite. Na krpu stavite jednu koru i dobro ju premažite miješavinom mlijeka i ulja.
- U jedan kraj stavite fil i amotajte kao savijacu, a atim uvijete u obliku pužića. Pa ite da vam kore budu dovoljne mekane i da ne stavljate previše fila jer ce vam se inače tijesto lomiti pri savijanju.
- Sve burek (meni bude 11 kom) poslažite u tepsiju i od gore prelijte s ostatkom mlijeka i ulja.
- Pecite 35 minuta na 200°C u prethodno agrijanoj pečnici.
Source: http://www.coolinarika.com/recept/mali-burek-sa-sirom/
Mali burek sa sirom
0 comments:
Post a Comment