Andjeoski kolač
Fini biskvit preliven sirupom od voća učiniće ove još uvek hladne dane neodoljivim.
Sastojci:
- 12 belanca,
- 175 gr šećera u prahu
- 150 gr brašna
- 1/2 kašičice praška a pecivo
- 1/2 kašičice badema u prahu,
- 1/2 kašičice vanile extrata,
- prstohvat soli,
- 200 g smedjeg šećera
a preliv:
- 200 grama voća,voćni mix
- 150 g šećera,
- 2 pomorandže,
- 2 kašičice skroba
Priprema:
Pomešajte brašno sa šećerom u prahu. I miksirajte belanca. Dodajte prašak a pecivo,vanilu i badem. Dodajte smedji šećer. Dodajte 1/3 brašna i šećera u prahu pa promešajte,ponovite još dva puta. Sipajte u pleh i pecite na 170 stepeni 40 minuta. Proverite čačkalicom kad mislite da je pečeno jer je kolač debeo. Kada je pečen i vaditi i rerne pa tako vruć okrenuti i ostaviti da se skro ohladi.
Kad se ohladi isecite ivice nožem i pospite prah šećerom,pa poslužite sa voćnim prelivom
a preliv pomešajte voćni mix sa šećerom i stavite na vatru. u dok od dve pomorandže ra mutite 2 kašikice gustina pa dodajte voću i šećeru. Kuvajte dok se malo ne gusne,ne jako.
Andjeoski kolač
0 comments:
Post a Comment