Svinjski medaljoni sa šunkom
Fini sočni medaljoni od svinjskog mesa sa dimljenim šmekom od šunke prosto će obradovati vaše nepce. Približava nam se Uskrs pa be limuna,samo na štapu od ražnjića medaljon i šunka biće prava poslastica.
Sastojci:
- 4 kom svinjskih medaljona od 150 gr po komadu
- so i biber
- 8 kriški šunke (30 grama) ili dimljena plećka
- 4 kriške limuna
- 2 kašike brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 150 ml. belo vino
- 50 g putera hladno
- 2 kašike seckanog peršuna
Priprema:
Operite medaljone, obrišite papirom,i lupajte blago čekićem,pa dodajte so i biber. Stavite preko dve kriške šunke,kolut limuna i probodite čačkalicom a ražnjiće. Pospite medaljone brašnom sa obe strane
agrejte ulje pa pecite 4-5minuta sa obe strane.
U sok od pečenja dodajte belo vino,dodajte puter i peršun,pa kad provri dpustite medaljone i još ih malo prokrčkajte da dodatno omekane.
Svinjski medaljoni sa šunkom
0 comments:
Post a Comment