Divlji ec u umaku sa višnjama
MARINADA
-nacjeckati luk,celer i mrkvu,staviti u lonac
-dodati vino, rna papra,ocat i lovorov list
-sve kuhati do vrenja, atim hladiti cca 30 min
-u staklenu djelu staviti komade eca i preliti marinadom,ostaviti da stoji 12 sati na svježem raku
KUHANJE
-ocijediti meso,procijediti marinadu
-nasjeckati mrkvu,celer,luk,kadulju,ružmarin i gnjećiti češnjak
-pirjati na maslinovom ulju u plitkom loncu
-dodati meso i nastaviti pirjati
-podlijevati marinadom i kuhati 2 sata
-nakon što vino ispari,podlijevati vručim temeljcem
-ocijediti meso i držati ga na toplom
-štapnim mikserom i miksati povrče,dodati
čokoladu, chilli i Worcester umak
VIŠNJE
-na malo konjaka rastopiti šećer,dodati procijeđene višnje,flambirati
-šećera što manje jer je umak sam po sebi slatkast,a kiselost višanje će ra blažiti i osvježiti cijelu priću
Dobar tek
Divlji ec u umaku sa višnjama
0 comments:
Post a Comment