Posni krompir
a sve one koji poste, pošto je u toku Uskršnji post predlog a ručak. Varivo od krompira u palentu i kupus salatu.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 šolja ulja
- 2 ili 3 kašičice paprike
- 2 glavice crnog luka
- biber
- so
- 2 lovorova lista
- 1 ve a peršuna
- 2 kašike brašna
Priprema:
Ulje stavite u šerpu pa kad se agreje dodajte sitno iseckan crni luk i ostavite ga da se proprži dok ne omekani,dodajte malo vode pa prpriku. Krompir oguliti pa iseckati na kockice i dodati luku i paprici. Naliti vodom da ogre ne pa kuvati dodavajući po malo vode. Dodati lovorov list pa ga na kraju kuvanja i vaditi. Kad je krompir skuvan dodati so i biber. Ra mutite brašno sa malo vode pa dodajte krompiru,ako je pregusto dodajte još malo vode i pustite 10 minuta da krčka,da se brašno ukuva. Na kraju dodajte sitno iseckano peršunovo lišće. Servirajte u kupus salatu i palentu.
Posni krompir
0 comments:
Post a Comment