Pogača (Pinca, Sirnica)
- Pomiješati malo brašna, malo šećera, malo toplog mlijeka i namrvljeni kvasac. Pustiti na toplom mjestu da kavasac u ađe.
- U međuvremenu miješati 8 žumanjaka (ako koristite 9 jaja onda 9 žumanjaka) sa šećerom i vanilin šećerom. Kad se dobro i mutilo dodati rum, maraskino, rastopljeni maslac, ribanu koricu limuna i naranče, atim ostatak mlakog mlijeka i na kraju snijeg od 4 bjelanjka.
- Posebno u malo vode otopiti sol i uliti u smjesu jaja i vanilin šećera.
- U plastičnu djelu a miješanje usuti brašno, u ašli kvasac i lagano sipati smjesu od jaja. Polagano promiješati drvenom kuhačom, a atim mijesiti rukama da kvasac ne ostane na jednom mjestu.
- Oblikovati četiri pogače, križasto ih ra re ati i peci u prethodno agrijanoj pecnici oko 45 minuta na 220 °C, po potrebi malo duže (provjeriti čačkalicom).
- Pecenu pogacu prema ati smjesom šećera i vode ili ra mucenim jajem i posuti šećerom.
Pogača (Pinca, Sirnica)
0 comments:
Post a Comment