Nama od lješnjaka (domaća “Nutella”)
- agrijte pećnicu na 180 stupnjeva
- Lješnjake istresite na pleh i pecite u agrijanoj pećnici 12-14 minuta. Gotovi su kad krenu pucketati, opna se lako odvaja, amirišu i porumene.
- Ostavite da se malo ohlade pa šaku po šaku lješnjaka istrljajte među dlanovima da otresete što više opni.
- Lješnjake stavite u blender visoke br ine dok su još mlaki pa dobro i miksajte povremeno gurajući štapom, sve dok lješnjaci ne puste ulje i dok ne dobijete vrlo kremastu, gotovo tekuću pastu tj. maslac od lješnjaka
- Maslac i lijte u djelu pa dodajte agava sirup i kakao, te opcionalno malo praha bourbon vanilije i prstohvat soli. Kušajte pa po potrebi dodajte još aslađivača ili kakaa.
- Ukoliko vam se ne čini dovoljno kremast, na kraju možete umiješati i nekoliko žlica suncokretovog ulja.
- Ovaj se nama može čuvati u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi a bog količine lješnjaka ima dugi vijek trajanja- iako će se vjerojatno pojesti br inom svjetlosti!
Dobar tek
Nama od lješnjaka (domaća “Nutella”)
0 comments:
Post a Comment